Pizza Opskriftsamling

Pizza med hakket oksekød

Ingredienser (4-6 personer)

Bund:
25 g. smør
125 g. hvedemel
½ pk. gær
½ spsk. lunkent vand
½ tsk. groft salt
1 æg
Fyld:
15 g. smør
1 mellemstort løg
150 g hakket oksekød
½ tsk. groft salt
Friskkværnet peber
½ tsk. tørret timian
4 spsk. koncentreret tomatouré
2 tomater
100 g. mild Danbo 30%

Fremgangsmåde

Bund:
1. Smuldr smørret i melet.
2. Tilsæt gær, vand, salt og æg.
3. Ælt dejen godt igennem.
4. Lad dejen hæve, mens fyldet tilberedes.

Fyld:
1. Gyldn smørret i en pande.
2. Hak løget og gyldn det i smørret. Kom kødet i og vend det til det er smuldret.
3. Tilsæt salt, peber timian og tomatpuré.
4. Kog kødsaucen igennem ved svag varme ca. 5-6 min.
5. Tænd ovnen og indstil den på 200 C.
6. Ælt dejen igennem. Del den i 4 stykker, som rulles ud til runde plader ca. 15 cm. i diameter.
7. Læg dejpladerne på en smurt bageplade.
8. Fordel fyldet henover dejpladerne. Skær tomaterne i skiver og læg dem ovenpå.
9. Skær osten i skiver og læg dem på tomatskiverne.
10. Bag pizzaerne i ca. 20 min.
Tips: Portionen kan bages hel på bageplade eller i lagkageform eller i springform.
Tilbehør: Grød salat.

nov. 1999