Pizza Opskriftsamling

Pizza-fremstilling

Ingredienser (4 pers)

Dej:
3 dl lunkent vand
25 g gær
2 tsk salt
2 spsk olie
500 g hvedemel, gerne durum
Tomatsauce:
2 spsk olie
100 g løg
2/2 ds. flåede tomater
100 g gulerod
1 stilk bladselleri
1/2 stk porre
1-2 fed hvidløg
1/2 tsk oregano, tørret
1/2 tsk basilikum
1/2 1 stk laurbærblade
salt og peber
Ost:
400 g reven mozzarellaost
ca. 2-3 spsk parmesan eller grana-ost
De fleste Pizzeriaere i Italien anvender dog kun purérede flåede tomater ovenpå pizzaen.

Fremgangsmåde

1. Gæren udrøres i håndvarmt (30°C) vand. Tilsæt salt, olie og mel.
2. Dejen dækkes med et klæde og sættes til hævning i ca. 1 time et lunt sted.
3. Dejen deles i 4 lige store pizzaer eller 8 portions-pizzaer, og rulles ud med kagerulle i runde flader, 20-22 cm i diameter. (Portionsstørrelser: 10-15 cm.)
4. Lægges på plade med bagepapir eller direkte på en perforeret (gennemhullet) plade.
5. Ingredienserne til tomatsaucen blandes i en gryde, koges igennem og afkøles, er nu klar til brug.
6. Tomatpuré eller -sauce fordeles over pizzaen, indtil ca. 1 cm fra kanten af pizzaen.
7. Fyldet efter eget ønske lægges nu på og sluttelig kommes reven mozzarella-ost over. Bages i ovnen på nederste rille ved høj temperatur i kort tid, eks. 10 min. ved 300° C.

nov. 1999