Pizza Opskriftsamling

Pizza Capriciossa

Ingredienser (4 pers)

Dej:
300 g hvedemel (økologisk er bedst at bage med)
25 g gær
ca. 1 1/2 - 2 dl lunkent vand
2-3 spsk olivenolie
lidt salt

Tomatsovs:
4 tomater
2 tsk tomatkoncentrat
3 fed hvidløg
3 spsk olivenolie
salt
peber

Fyld:
150-200 g skinke skåret i strimler
200 g champignoner skåret i meget tynde skiver
200-250 g revet mozarellaost

Fremgangsmåde

Dej:
Kom salt og olie i det lunkne vand og opløs gær heri ved at røre rundt. Rør melet i lidt efter lidt. Ælt dejen grundigt igennem. Pas på ikke at komme for meget mel i - dejen skal være blød og smidig og lidt "klistret".

Hævning:
1) Hvis du er i god tid, kan du sætte dejen til at hæve 1 døgn i køleskab. Det giver det bedste resultat.
2) Lad dejen hæve i 1 time et lunt sted dækket under et klæde.
3) Rul dejen direkte ud på en plade og lad den hæve til ovnen er varm, hvis du har travlt.

Rul efter hævningen dejen ud på en plade, så den fylder hele pladen, pensl dejen med olivenolie og drys dejen med oregano. Tænd ovnen på 250 grader og lad dejen hæve til ovnen er varm eller ca. 1/2 time. Bag dejen 10 minutter.

Tomatsovs:
Bring en l. vand i kog i en gryde og kom tomater i, lad dem koge 1 minut. Hæld det varme vand fra og kom koldt vand på tomaterne. Flå skindet af tomaterne og hak dem. Hak hvidløgene fint (pres dem ikke, da det giver en stærk smag). Kom olien i en gryde, svits hvidløg i ca. 10-15 sekunder, kom de hakkede tomater over og kog dem først ved god varme indtil tomaterne er kogt lidt i stykker, skru så ned og lad tomatsovsen koge til den er tyk. Hvis man koger meget langsomt, kan det tage op til en time, før man har en tyk tomatsovs. Smag til med tomatkoncentrat, salt og peber. Når pizzadejen er forbagt, kommes et lag tomatsovs henover, så kommes et lag skinkestrimler, så mozarellaost og til sidst et lag papirstyndt skårne champignions hen over osten. Bag pizzaen 11 minutter ved 250 grader.

Hele hemmeligheden ved at lave en vellykket pizza afhænger af nogle få principper
1) Ælt dejen grundigt og lad den helst hæve så lang tid som muligt.
2) Lav en tynd bund.
3) Fyld ikke for meget og for mange slags på en pizza.
4) Ingen væde - tomatsovsen skal være tyk, der må ikke være saftfyldte grøntsager i bunden, så hellere lægge dem øverst, hvor væden kan fordampe.
5) Olivenolie på dejen og forbagning gør underværker, når man ikke har en professionel stenovn.

Servering

Server rygende varm direkte fra ovnen med et glas rødvin, isvand og Salat til italiensk mad.

nov. 1999